Landstede Groep
Bente En Lasse

Een eerste indruk

Hieronder lees je waar het Meander voor staat en wat we zoal te bieden hebben. Uiteraard valt er nog veel meer te vertellen. Neus daarvoor lekker rond op onze site of kom een kijkje nemen tijdens één van onze voorlichtingsmomenten.   

Leerstromen
Het Meander volgt het advies van de basisschool. Je start bij ons in één van de volgende brugklassen:

Begin je in een dakpanklas? Dan stroom je na het eerste jaar door naar het niveau dat het beste bij je past.

Zesjarige havo
Ook kun je kiezen voor de zesjarige havo. Deze havo is misschien wel iets voor jou, als je:

- ambitieus bent
- een mavo-/havo-advies hebt
- extra uitdaging aankunt
- later graag naar het hbo wilt

Breed vakkenaanbod onderbouw
In de onderbouw volg je (naast de ‘gewone’ vakken en je podiumvak) muziek, tekenen, drama en handvaardigheid. In de bovenbouw kies je vervolgens een richting die bij je past.

Cultuurprofielschool
Het Meander is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent dat er tijdens en buiten de lessen veel gebeurt op kunstzinnig en cultureel gebied. Zo volgen de leerlingen van klas 1, 2 en 3 een zelfgekozen Podiumvak (Sport, Techniek, Theater, Muziek of Beeldend) en kun je examen doen in de vakken tekenen en muziek. 

Creativiteit
Op het Meander gaan we voor creativiteit. En bij dat woord denk je vast aan vakken als tekenen of muziek. Maar, ‘creatief zijn’ is veel meer dan dat. Wie creatief is, denkt out of the box, is vernieuwend en origineel. We dagen je dan ook uit om te ondernemen, onderzoeken en oplossingen te verzinnen. Want of het nou is voor een werkstuk, een praktische opdracht of het houden van een presentatie, met anders denken kom je er altijd uit!

Kennis brengt je tot de rand, creativiteit helpt je die grens te verleggen.

Albert Einstein

Ontmoeting
Op het Meander komen we elkaar graag tegen: in de les, buiten de lessen, tijdens bezinningsmomenten en vieringen. We ontmoeten elkaar en ontdekken zo onze verschillen en overeenkomsten. We nodigen je uit om mee te doen, zelf na te denken, eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, de ander én je leefomgeving.

Kerstviering 2022

Brede ontwikkeling

Goed onderwijs heeft betekenis voor het leven. We hechten dan ook minstens zoveel waarde aan de ontwikkeling van brede persoonlijke vaardigheden als aan kennis en goede cijfers. Denk bijvoorbeeld aan de vaardigheid om met anderen samen te werken. Om vol te houden wanneer het moeilijk is. Om regie te nemen over het eigen leerproces en te reflecteren. Om duurzaam te leven, in harmonie met je omgeving.

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle