Landstede Groep
Podium Techniek Jongens

Podium Techniek

Iets voor jou, als je fan bent van Minecraft en houdt van ontwerpen en technische problemen oplossen!

Wat kun je verwachten?
Bij Podium Techniek houd je je bezig met het maken van uiteenlopende constructies, waarbij je naast je hersens ook je handen moet gebruiken om tot resultaat te komen. We doen bijvoorbeeld mee met de landelijke LEGO League. Daarbij bouw én programmeer je een robot van LEGO, die een aantal missies moet uitvoeren. Met deze robot neem je samen met andere scholen deel aan een wedstrijd.

Bij Podium Techniek volg je verschillende modules, waaronder:

Licht & Geluid
Je leert de licht- en geluidsinstallatie in de aula van het Meander College bedienen, zodat je bij voorstellingen, disco’s en andere bijzondere avonden met een aantal leerlingen ‘achter de knoppen’ kunt zitten.

Hydrauliek (aandrijftechniek)

Van karton maak je eerst een prototype (proefontwerp). Daarna van hout een werkstuk dat je hydraulisch kunt bewegen.

Ruimtevaart
Je bekijkt ruimtevaartprogramma’s uit het verleden en onderzoekt wat deze ons gebracht hebben. Vervolgens bouw je zelf een model van een ruimtevaartuig en houd je een presentatie over de bijbehorende ruimtevaartexpeditie.

Architectuur
Deze lessenserie begint met voorbeelden van ontwerpen van moderne en klassieke architecten. Vervolgens ontwerp je zelf een (vakantie)huis. Je presenteert dit ontwerp aan de hand van een folder, een maquette en tekeningen. Ook nodigen we een architect uit die vertelt over zijn werk.

Natuurwetenschap en film
Samen bekijken we de film Gravity en bespreken we wat er, natuurwetenschappelijk gezien, wel en niet klopt. Daarna kies je zelf een film die je op dezelfde, natuur-wetenschappelijke manier analyseert.

Bij Podium Techniek leer je door te doen!

Joshua - atheneum 2

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle