Landstede Groep

Groep 8

Kies de school die bij je past!

Hoi!

Leuk dat je een kijkje komt nemen op onze website. Hier vind je veel informatie over onze school. Neus maar eens rond. Op deze pagina vind je alle informatiemomenten van dit schooljaar en hoe je je aan kunt melden voor het Meander wanneer dit niet geregeld wordt door je basisschool. Veel lees-/kijkplezier en graag tot ziens!

Scroll verder naar beneden om meer te lezen over de inhoud van een onderdeel, of je je ervoor aan moet melden en zo ja hoe je dat doet.

De informatiemomenten van het schooljaar 2023 - 2024 zijn:

Zwolse Scholenmarkt woensdag 1 november  16.00 - 20.00 uur
Open Huis donderdag 16 november  15.00 – 20.00 uur
Open lesmiddag dinsdag 28 november 13.45 - 15.45 uur
Informatieavond woensdag 17 januari 19.00 - 21.00 uur
Open lesmiddag maandag 5 februari 13.45 - 15.45 uur
Informatieavond donderdag 8 februari 19.00 - 21.00 uur
Open lesmiddag woensdag 6 maart 13.45 - 15.45 uur


Zwolse Scholenmarkt
De Zwolse Scholenmarkt vormt de kick-off van het Zwolse voorlichtingsseizoen. Tijdens de markt presenteren alle Zwolse scholen zich. Zo kun je kort kennismaken en alvast beslissen van welke scholen je wat meer zou willen weten.

In de bijbehorende Zwolse Scholengids vind je meer informatie over deze scholen. Zit je in groep 8? Dan ontvang je een gedrukt exemplaar van je meester of juf. Ook is er een digitale versie beschikbaar. Op de website van de Zwolse Scholengids vind je alle voorlichtingsdata op een rijtje. Handig voor als je een planning wilt maken.

Je hoeft je vooraf niet aan te melden voor de Zwolse Scholenmarkt.

Open Huis
Ons Open Huis is hét moment om sfeer te proeven en kennis te komen maken met de school, docenten, leerlingen en ons aanbod. Tijdens het Open Huis wordt er uitleg gegeven over de vakken, alle (extra) activiteiten die je kunt doen, er zijn presentaties, de bigband speelt, kortom een spetterende dag waarop we laten zien wat we allemaal in huis hebben. En natuurlijk kun je ook al je vragen stellen!

Het is niet verplicht om je aan te melden voor het Open Huis (de inloop is vrij), maar het is prettig om enigszins zicht te hebben op hoeveel mensen we deze dag kunnen verwachten. 

Open lesmiddag
Tijdens een open lesmiddag volg je drie mini-lesjes van 25 minuten, bijvoorbeeld Frans, gym en aardrijkskunde. Je wordt ontvangen in de aula en ingedeeld in een groepje. Dit is altijd gemixt, zodat je, als je alleen komt, sowieso met kinderen bent die ook in hun eentje gekomen zijn. De begeleiding is in handen van tweedejaars leerlingen van het Meander. Zij kennen de weg en het programma en beantwoorden vragen, ook de praktische, zoals waar het toilet is. Klik hier om je aan te melden!

Om mee te kunnen doen aan een open lesmiddag moet je je vooraf aanmelden. Klik daarvoor hier. De open lesmiddag is bedoeld voor leerlingen. Ouders/verzorgers zijn uiteraard van harte welkom in onze aula voor het openingspraatje. 

Informatieavond 
Onze informatieavonden bestaan uit twee delen. Er wordt gestart met een algemene, centrale voorlichting in de aula voor ouders/verzorgers en leerlingen van groep 7 en 8. Daarna is er 2x een voorlichtingsronde, waarbij een keuze kan worden gemaakt uit de volgende onderdelen

- voorlichting mavo
- voorlichting havo
- voorlichting atheneum
- voorlichting ondersteuning

De leerlingen volgen twee mini-lesjes en worden hierbij begeleid door tweedejaars leerlingen van het Meander.

Hoe meld ik me aan?

Het aanmeldingsformulier voor de middelbare school wordt uitgereikt door de leerkracht van groep 8. Hij/zij verzamelt alle inschrijfformulieren en zorgt ervoor dat ze naar het Meander College worden opgestuurd. Eind mei ontvangt een leerling definitief bericht over plaatsing + een uitnodiging voor een eerste kennismaking die voor de zomervakantie plaatsvindt. Heeft een basisschool geen inschrijfformulier? Neem dan even contact op met onze administratie: 088-8507770 of download hier het aanmeldingsformulier klas 1. Klik hier voor het formulier van klas 2 en hoger.

Voor alle vragen rondom de aanmelding kunt u mailen naar: administratie@meandercollege.nl

Tips voor het invullen van het formulier

Onder het kopje Naam Plusvariant (pagina 2) vul je twee podiumvakken in die jij graag wilt volgen. Geef daarbij duidelijk aan wat je eerste (1) en tweede (2) keuze is. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen voor een vak word je ingedeeld bij je eerste of tweede keuze. Natuurlijk doen we ons best om iedereen bij zijn/haar eerste keus te plaatsen. Vermeld altijd je burgerservicenummer, anders kun je niet worden ingeschreven.

E-mailadres leerling: dit hoeft niet te worden ingevuld. Je ontvangt een mailadres van school.

E-mailadres(sen) ouders/verzorgers wel graag (duidelijk leesbaar) invullen. Dit adres/deze adressen word(en) gebruikt voor communicatie (verzending van formulieren, uitnodigingen, informatie, etc.).

Plaatsing in leerstroom
Het advies van de basisschool (ondersteund door Nio en/of het Leerling Volgsysteem) bepaalt de plaatsing in de leerstroom: mavo, mavo/havo, havo/atheneum of atheneum.

Ben je zo nieuwsgierig dat je niet kunt wachten? Neem dan alvast een kijkje met Daan en Luca en doe de VR-Tour! Heb je geen VR-bril? Geen probleem! Met je muis kun je 360 graden in het rond kijken. Veel plezier!

En scroll verder naar beneden om te lezen hoe je je aan kunt melden voor onze school.

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle