Landstede Groep
Meander College Zwolle 05 10 2023 132

Mavo

De mavo (officieel VMBO-TL) is een vierjarige opleiding die je voorbereid op de hoogste niveaus van het MBO. Daarnaast biedt het mavodiploma (met 7 examenvakken) voor veel leerlingen ook de mogelijkheid om door te stromen naar de havo.

De overgang van de basisschool naar het middelbaar onderwijs kan lastig zijn en soms spannend. Alles over een soepele start op onze school lees je onder het kopje de brugklas.

Het Meander is een school waar veel gedaan wordt aan kunst en cultuur. Dit merk je onder andere aan je lesrooster. Zo krijg je tekenen, handvaardigheid, drama en muziek in de onderbouw. Daarnaast kies je ook nog je eigen podiumvak.

In klas 1 en 2 volg je alle lessen met jouw eigen klas. Behalve het podiumvak, dat volg je met leerlingen uit hetzelfde jaar. Zo leer je ook kinderen buiten jouw klas kennen met dezelfde interesses als jij. In klas 3 verandert dat dit. Dan kies je namelijk een vakkenpakket. Wil je weten welke vakken je op het Meander kunt kiezen (dit verschilt per school)? Klik dan hier.

In klas 4 kies je je definitieve examenpakket. Dit zijn soms lastige keuzes. Gelukkig hoef je deze niet alleen te maken. Je mentor en de decaan helpen je hier bij.

Naast de gewone lessen hebben wij een breed aanbod aan activiteiten. We gaan af en toe de school uit voor een excursie of een meerdaagse buitenlandreis (in mavo 4). Ook doe je een maatschappelijke stage waarin je kennis maakt en ervaring opdoet met vrijwilligerswerk. Daarnaast komen we elkaar graag tegen, bijvoorbeeld tijdens gezamenlijke vieringen.

De zesjarige havo (mavo-havo)
De zesjarige havo is een bijzondere tussenroute die je voorbereid op een overstap van mavo naar havo. Klik hier voor meer informatie.

 

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle