Landstede Groep

Onze school

Het Meander College is een reguliere, middelgrote school voor mavo, havo en atheneum. Wij bieden uitdagend, gevarieerd en inspirerend onderwijs in een veilige en uitnodigende leeromgeving, waarbij voorop staat dat elke leerling een diploma haalt dat bij hem/haar past. Leerlingen ervaren de sfeer op onze school als prettig; het stimuleert hen om tot goede resultaten te komen. Op persoonlijke en betrokken wijze dagen wij leerlingen uit om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ons motto is dan ook “Podium voor jouw talent!” waarbij aanleg, motivatie en mogelijkheden uitgangspunt zijn.

Het Meander is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent dat er tijdens en buiten de lessen veel gebeurt op kunstzinnig en cultureel gebied. Onze onderbouwleerlingen volgen een zelfgekozen Podiumvak, (Sport, Techniek, Theater, Muziek of Beeldend). Ook bieden wij diverse buitenschoolse activiteiten aan, waaronder:

- een elektronicaclub
- licht- en geluidploeg
- maandelijkse sportinstuif
- buitenlandse reizen
- uitwisseling
- de Meander Bigband
- een jaarlijkse theaterproductie

We zijn een open christelijke school waar leerlingen met verschillende achtergronden zich thuis voelen en zichzelf kunnen zijn. We hebben aandacht voor zingevingsvragen en stimuleren elkaar om eigen keuzes te maken. Ons aanbod bestaat uit meer dan alleen de “schoolse” vakken, zodat leerlingen zich ontwikkelen tot zelfbewuste en verantwoordelijke wereldburgers. Onze leerlingen komen niet alleen uit Zwolle, maar ook uit allerlei plaatsen in de omgeving; soms zelfs van verder weg.

Benieuwd naar onze school? Klik dan hier voor een eerste indruk!


 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: info@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle