Onze school

Het Meander College is een open christelijke, middelbare school voor mavo, havo en atheneum. We bieden persoonlijk onderwijs met een duidelijke visie: een podium bieden voor elk talent! Iedereen is welkom en er hangt een prettige, tolerante en veilige sfeer die motiveert om het beste uit jezelf te halen. Op het Meander voel je je snel thuis! Op onze school gaan we graag met elkaar in gesprek. We vinden het van belang om met elkaar te praten over uiteenlopende levensvragen. Goed onderwijs heeft betekenis voor het leven. We hechten dan ook minstens zoveel waarde aan de ontwikkeling van brede persoonlijke vaardigheden als aan kennis en goede cijfers. Denk bijvoorbeeld aan de vaardigheid om met anderen samen te werken. Om vol te houden wanneer het moeilijk is. Om regie te nemen over het eigen leerproces en te reflecteren. Om duurzaam te leven, in harmonie met je omgeving.

Ons aanbod bestaat dan ook uit meer dan de “gewone” vakken. We verbreden graag je horizon met onze podiumvakken, THINK-lessen, loopbaanoriëntatie en -begeleiding, kunstvakken, workshops, werkweken, projecten, etc..

Het Meander is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent dat er tijdens en buiten de lessen veel gebeurt op kunstzinnig en cultureel gebied. Onze onderbouwleerlingen volgen een zelfgekozen Podiumvak, (Sport, Techniek, Theater, Muziek of Beeldend). Ook bieden wij diverse buitenschoolse activiteiten aan, waaronder:

- een elektronicaclub
- licht- en geluidploeg
- maandelijkse sportinstuif
- buitenlandse reizen
- uitwisseling
- de Meander Bigband
- een jaarlijkse theaterproductie

Benieuwd naar onze school? Klik dan hier voor een eerste indruk!