Een eerste indruk

Het Meander College is een Zwolse school voor mavo, havo en atheneum. Wij zijn, met ongeveer 1307 leerlingen, een relatief kleine school en bieden goed onderwijs + persoonlijke begeleiding. We zijn een open christelijke school waar iedereen welkom is. Op deze pagina lees je wat ons bijzonder maakt.

Het Meander College is een cultuurprofielschool en bij ons staat creativiteit voorop. Bij het woord ‘creatief’ denk je vast aan kunst en cultuur en vakken als drama en tekenen. Maar ‘creatief zijn’ is veel meer dan dat! Wie creatief is, denkt out of the box, is vernieuwend en origineel. Een creatieve leerling onderneemt, onderzoekt en verzint oplossingen. Of dat nou is voor een werkstuk, praktische opdracht of het houden van een presentatie, met anders denken kom je er altijd uit!

Podium voor jouw talent!
Op het Meander bieden we een podium voor jouw talent: aandacht en ruimte voor dat waar je goed in bent én plezier in hebt. Zo kies je in de onderbouw een podiumvak. Samen met gelijkgestemden volg je twee uur per week een extra vak waar je enthousiast van wordt en waar je je energie en creativiteit in kwijt kunt.

Leren op het niveau dat bij je past
Het eerste jaar start je in een klas voor mavo, mavo/havo, havo/ atheneum of atheneum. Begin je in een dakpanklas (mavo/havo of havo/atheneum), dan kies je na het eerste jaar het niveau dat bij je past. Ook kun je kiezen voor de zesjarige havo. Deze havo is misschien wel iets voor jou, als je:

- ambitieus bent
- een mavo-/havo-advies hebt
- extra uitdaging aankunt
- later graag naar het hbo wilt

In de onderbouw volg je (naast de gewone vakken en je podiumvak) muziek, tekenen, drama en handvaardigheid. In de bovenbouw kies je vervolgens een richting die bij je past. Ook dan kun je weer een creatieve keuze maken voor Podium Theater Bovenbouw en de eindexamenvakken muziek en tekenen.

Een fijne sfeer
Het Meander College is een open christelijke school waar iedereen welkom is. Er hangt een prettige, tolerante en veilige sfeer die motiveert om het beste uit jezelf te halen. Op het Meander voel je je snel thuis! Extra hulp of aandacht is zo geregeld, want de lijntjes zijn kort.

Manoa, Frederique en Merlin, winnen in Amsterdam het Benelux debattoernooi 2021.

Het Meander College bruist!

Natuurlijk ga je voor het halen van een diploma. Maar tijdens je schooltijd andere ervaringen opdoen, is mínstens zo leuk en leerzaam. Daarom bieden we al onze leerlingen activiteiten, projecten en workshops (binnen en buiten school) en maakt elke leerling minstens 1x een buitenlandse reis. Ook kun je aan allerlei extra’s meedoen, zoals een elektronicaclub, licht- en geluidploeg, leerlingenraad, theaterproductie, bigband en debatclub. Als je onze leerlingen vraagt om zichzelf te omschrijven, dan zijn ze opvallend goed in:

- zich presenteren
- zichzelf durven laten zien
- zich kwetsbaar opstellen
- communiceren
- zichzelf zijn

Brugklasvoorstelling Zomaar een dag, gespeeld door eigen leerlingen.

Weinig zittenblijvers en goede slagingspercentages
Je voorbereiden op een vervolgopleiding en er daarbij uit halen wat er in jou zit, is onze belangrijkste taak. Dat doen we met betrokken docenten, goede lesmethodes en persoonlijke begeleiding. Hierdoor zijn er weinig zittenblijvers en heeft onze school goede examenresultaten en uitstekende slagingspercentages.

E-mailadres: administratie@meandercollege.nl