Landstede Groep

Een eerste indruk

Het Meander College is een open christelijke, middelbare school voor mavo, havo en atheneum. We zijn een relatief kleine school (1300 leerlingen) en bieden uitdagend, gevarieerd en persoonlijk onderwijs met een duidelijke visie: Podium voor jouw talent! Aandacht en ruimte voor dat waar je goed in bent en plezier in hebt. Iedereen is welkom op onze school en er hangt een prettige, tolerante en veilige sfeer die motiveert om het beste uit jezelf te halen. Op het Meander voel je je snel thuis! Extra hulp of aandacht is zo geregeld, want de lijntjes zijn kort.

Leerstromen
Het Meander volgt het advies van de basisschool. Je start in één van de volgende brugklassen:

  • mavo
  • mavo/havo         
  • havo/atheneum   (dakpanklas)
  • atheneum

Begin je in een dakpanklas? Dan stroom je na het eerste jaar door naar het niveau dat het beste bij je past.

Zesjarige havo (mavo/havo stroom)
Ook kun je kiezen voor de zesjarige havo. Deze havo is misschien wel iets voor jou, als je:

- ambitieus bent
- een mavo-/havo-advies hebt
- extra uitdaging aankunt
- later graag naar het hbo wilt

Breed vakkenaanbod onderbouw
In de onderbouw volg je (naast de ‘gewone’ vakken en je podiumvak) muziek, tekenen, drama en handvaardigheid. In de bovenbouw kies je vervolgens een richting die bij je past.

Cultuurprofielschool
Het Meander is een erkende cultuurprofielschool. Dit betekent dat er tijdens en buiten de lessen veel gebeurt op kunstzinnig en cultureel gebied. Ook volgen de leerlingen van klas 1, 2 en 3 een zelfgekozen Podiumvak, (Sport, Techniek, Theater, Muziek of Beeldend) en kun je examen doen in de vakken tekenen en muziek. 


Podium Techniek

Podium voor jouw talent!
Op het Meander bieden we een podium voor jouw talent: aandacht en ruimte voor dat waar je goed in bent én plezier in hebt. Zo kies je in de onderbouw een podiumvak. Samen met gelijkgestemden volg je twee uur per week een extra vak waar je enthousiast van wordt en waar je je energie en creativiteit in kwijt kunt.


Filmopnames Paasviering

Brede ontwikkeling
Goed onderwijs heeft betekenis voor het leven. We hechten dan ook minstens zoveel waarde aan de ontwikkeling van brede persoonlijke vaardigheden als aan kennis en goede cijfers. Denk bijvoorbeeld aan de vaardigheid om met anderen samen te werken. Om vol te houden wanneer het moeilijk is. Om regie te nemen over het eigen leerproces en te reflecteren. Om duurzaam te leven, in harmonie met je omgeving.


Het Meander College bruist!

Natuurlijk ga je voor het halen van een diploma. Maar tijdens je schooltijd andere ervaringen opdoen, is mínstens zo leuk en leerzaam. Daarom bieden we al onze leerlingen activiteiten, projecten en workshops (binnen en buiten school) en maakt elke leerling minstens 1x een buitenlandse reis. Ook kun je aan allerlei extra’s meedoen, zoals een elektronicaclub, licht- en geluidploeg, leerlingenraad, theaterproductie, bigband en debatclub. Als je onze leerlingen vraagt om zichzelf te omschrijven, dan zijn ze opvallend goed in:

- zich presenteren
- zichzelf durven laten zien
- zich kwetsbaar opstellen
- communiceren
- zichzelf zijn


Brugklasvoorstelling Zomaar een dag, gespeeld door eigen leerlingen.

Weinig zittenblijvers en goede slagingspercentages
Je voorbereiden op een vervolgopleiding en er daarbij uit halen wat er in jou zit, is onze belangrijkste taak. Dat doen we met betrokken docenten, goede lesmethodes en persoonlijke begeleiding. Hierdoor zijn er weinig zittenblijvers en heeft onze school goede examenresultaten en uitstekende slagingspercentages.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle