Een eerste indruk

Het Meander College is een Zwolse school voor mavo, havo en atheneum. Wij zijn, met ongeveer 1200 leerlingen, een relatief kleine school en bieden goed onderwijs en persoonlijke begeleiding. We zijn een open christelijke school waar iedereen welkom is, welke achtergrond je ook hebt. Op deze pagina lees je wat ons bijzonder maakt.

Waarom heb je voor het Meander College gekozen?

Stel je deze vraag aan onze leerlingen of hun ouders/verzorgers, dan zeggen zij:

- Het Meander verzorgt goed onderwijs.
- De school heeft een prettige en veilige sfeer.
- Iedereen wordt er gezien en gehoord.
- Er zijn ontzettend veel activiteiten waaraan je mee kunt doen.
- Creativiteit krijgt alle ruimte.

Niet voor niets is de slogan ‘Podium voor jouw talent’.

Brugklasvoorstelling Zomaar een dag, gespeeld door eigen leerlingen.

Weinig zittenblijvers en goede slagingspercentages
Je voorbereiden op een vervolgopleiding en er daarbij uit halen wat er in jou zit, is onze belangrijkste taak. Dat doen we met betrokken docenten, goede lesmethodes en persoonlijke begeleiding. Hierdoor zijn er weinig zittenblijvers en heeft onze school goede examenresultaten en slagingspercentages:

mavo 94,4%
havo  94%
vwo   96%

Een goede sfeer: net zo belangrijk als goede cijfers
Goede cijfers zijn leuk, maar minstens zo belangrijk is dat je je thuis voelt op school. Dan komen de goede prestaties vanzelf. Daarom zorgen we met z´n allen voor een fijne sfeer die je direct opmerkt als je binnenloopt. Ons gebouw is ruim, licht, heeft een gezellige aula en veel ‘pleinen’. We zitten op een levendige plek, naast een winkelcentrum, buurtcentrum én bibliotheek. Een bibliotheekpas krijg je trouwens van ons.

Veel activiteiten
Op het Meander College hoef je niet stil te zitten. Onze lessen hebben een hoog doe-gehalte. Daarnaast kun je het hele jaar door meedoen aan allerlei activiteiten. Van sportief, creatief, muzikaal, technisch tot onderzoekend. Doe en ontdek wat je leuk vindt en leer zo ook leerlingen buiten je klas kennen.

Lees hier meer over ons activiteitenaanbod.

Leef je uit!
Ontdekken waar je goed in bent en je creativiteit kwijt kunnen, vinden we erg belangrijk. Jezelf leren presenteren ook. Dat doen we op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door jou zelf te laten kiezen voor een Podiumvak dat aansluit op jouw interesse of talent. Lees hier meer over het Podiumvak.