Landstede Groep

Huiswerkinstituut Lyceo

Lyceo
Sinds november 2014 biedt Lyceo huiswerkbegeleiding, bijles en examenbegeleiding aan op het Meander College. Niet alleen leerlingen van het Meander kunnen gebruik maken van diensten van Lyceo, ook leerlingen van andere scholen zijn welkom. Lyceo begeleidt leerlingen van alle niveaus en jaarlagen. De ondersteuning is vakinhoudelijk, en/of gericht op het aanleren van studievaardigheden als plannen, structureren, herhalen en reflecteren.    

 

Even voorstellen

Mijn naam is Ismene Steenbergen, sinds augustus 2021 ben ik werkzaam als vestigingscoördinator bij Lyceo op het Meander College. Ik ben afgestudeerd als industrieel product ontwerper aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Ik werk al sinds 2017 bij Lyceo. Eerder heb ik gewerkt als huiswerkbegeleider en bijlesdocent wiskunde en inmiddels dus als vestigingscoördinator. Dankzij mijn werk heb ik veel ervaring op mogen doen binnen het onderwijs. Ik vind het belangrijk dat leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen, en zich kunnen ontwikkelen in een prettige en positieve leeromgeving. Geen enkele leerling is hetzelfde, samen met mijn team zorgen we daarom voor een plan op maat om elke leerling te helpen op een manier die bij hem of haar past.

Heeft u vragen over een van onze diensten, of wilt u uw kind aanmelden voor de begeleiding? Dan kunt u contact met mij opnemen om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen (zie contactgegevens hieronder).

Huiswerkbegeleiding
Tijdens de huiswerkbegeleiding bij Lyceo maakt de leerling onder begeleiding huiswerk. De nadruk ligt op het aanleren van de studievaardigheden plannen, herhalen, structureren en reflecteren, zodat de leerling steeds zelfstandiger huiswerk kan maken en leren. Er zijn begeleiders aanwezig om het huiswerk te controleren en leerwerk te overhoren. De huiswerkbegeleiding vindt plaats The Kate 15 (gebouw op het schoolplein), en is elke werkdag geopend van 14:00 – 18:00 uur. Elke leerling start met 3, 4 of 5 dagen huiswerkbegeleiding per week. Het is mogelijk om af te bouwen naar 2 dagen per week.

Bijles
Het doel van bijles is om te groeien in zelfvertrouwen, de vakkennis te vergroten en resultaten te verbeteren. Tijdens de bijles krijgt de leerling individuele begeleiding (uitleg en oefeningen) voor een vak naar keuze. In overleg wordt de frequentie bepaalt en de dagen waarop de bijlessen plaatsvinden. Er wordt gewerkt met strippenkaarten voor 5, 10 of 20 uur bijles.

Examentraining
Groeien in zelfvertrouwen en goed voorbereid starten met de schoolexamens en/of het centraal examen. Dit is het doel van de examentrainingen van Lyceo. Tijdens de trainingen is er klassikale uitleg, individuele uitleg en zijn er oefenmomenten. Elke leerling krijgt een eigen examenbundel van Lyceo om uit te werken. Afhankelijk van het gekozen vak en niveau duurt een training 2 of 3 dagen. Vanaf de kerstvakantie zijn er in elke vakantie examentrainingen.

Examentraining op school
Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij vanuit Lyceo de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/meandercollege

Het Lyceo Examenjaar
Het doel van het Lyceo Examenjaar is om te groeien in zelfvertrouwen, resultaten te verbeteren en goed voorbereid te starten met de schoolexamens en/of het centraal examen. Dit is een intensieve en persoonlijke vorm van begeleiding volgens een op maat gemaakt programma. In overleg bepalen we het programma, dat bestaat uit een combinatie van bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en coaching.

Praktische informatie
Openingstijden 
Elke werkdag van 14:00 tot 18:00 uur

Locatie                         
The Kate 15

Contactgegevens
Ismene Steenbergen
06-30589961

Ismene.steenbergen@lyceo.nl
https://www.lyceo.nl/vestigingen/zwolle/meander-college/

 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle