Landstede Groep

havo

Het havo van het Meander College leidt op voor een hbo-opleiding. Met je diploma kun je als vervolgstudie ook kiezen voor een mbo-opleiding, die je dan vaak in drie jaar kunt doen, in plaats van vier. Ook kun je doorstromen naar klas 5 van het atheneum, mits je cijfers en inzet voldoende zijn.

Dakpanklassen
In onze brugklas kun je rustig wennen aan het voortgezet onderwijs. Dat doen we onder andere met dakpanklassen (combinatieklassen van twee verschillende niveaus). In de mentorlessen is aandacht voor het maken en leren van huiswerk. Meer over het eerste jaar lees je op de pagina over de brugklas. We hebben voor havo de volgende dakpanklassen:

  • Een mavo-/havoklas als je mavo en misschien havo aankunt.
  • Een havo-/atheneumklas als je havo of vwo aankunt.
    Klik hier om te lezen wat onze brugklassers over hun eerste schooljaar te zeggen hebben.

Les op niveau
Vanaf klas 2 zit je in een klas met alleen havo-leerlingen. In klas 1 tot en met 3 volgt iedereen dezelfde vakken. Aan het eind van klas 3 kies je één van deze profielen:

  • Cultuur & Maatschappij
  • Economie & Maatschappij
  • Natuur & Gezondheid
  • Natuur & Techniek

Havo op maat
Ben je met de hakken over de sloot over naar klas 5 of dreig je te zakken? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding om dat te voorkomen: hulp op maat. Je krijgt dan persoonlijke begeleiding, gericht op dat wat jij moeilijk vindt.

Laat je creativiteit de vrije loop!
Naast het volgen van een podiumvak in klas 1, 2 en 3 kun je ook meedoen aan de vele activiteiten. Bovendien kun je tekenen of muziek als eindexamenvak kiezen.

Vooropleiding conservatorium
Wil je na het havo naar het conservatorium? Dan kun je in je eindexamenjaar de vooropleiding volgen. Deze bieden we aan in samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Lees meer

Maatschappelijke stage
In klas 3 en 4 loop je twee maatschappelijke stages van elk minimaal 15 uur. Je regelt de stages zelf, waardoor je iets kunt kiezen dat je aanspreekt.


Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle