Landstede Groep
Meander College Zwolle 30

Atheneum

Ongeveer 360 leerlingen van het Meander College doen vwo. Wij zeggen meestal atheneum, omdat je bij ons geen Latijn of Grieks volgt. Het vwo duurt 6 jaar. Je kunt ernaartoe als je van je groep 8-leerkracht een vwo-advies hebt gekregen. De meeste vwo’ers gaan later studeren op een universiteit.

Net als alle leerlingen van het Meander College doe je mee aan projecten en ga je op excursies. Je volgt een podiumvak naar keuze en kunt bijvoorbeeld meedoen aan een musical, de licht- en geluidsploeg een debatclub of andere buitenschoolse activiteiten. Daarnaast bieden we onze atheneumleerlingen nog een paar extra, bijzondere uitdagingen. We zijn namelijk een WON-school. WON staat voor Wetenschaps Oriëntatie Nederland.

  • Twee keer per jaar heb je een onderzoeksweek. Je leert hoe je een proef goed uitvoert of hoe je de resultaten van een enquête verwerkt. Saai? Nee hoor! Want over ALLES kun je een spannend onderzoek doen, van ChatGPT tot winden laten!

  • Op het atheneum ga je twee keer op internationale uitwisseling. Een keer in klas 2 (Cloppenburg/Coesfeld, Duitsland) en een keer in klas 4 (Dresden, Duitsland). Je slaapt dan bij je uitwisselingsmaatje, gaat in Duitsland naar school en praat de hele week Engels. En… jouw maatje komt ook bij jou op bezoek!

  • In klas 5 en 6 kun je Engels afsluiten op hoog niveau afsluiten (Cambridge Proficiency). Je hier daar apart examen in. Je Engels is dan zo goed, dat je een studie in het buitenland zou kunnen volgen.

Sommige leerlingen combineren het atheneum met een speciaal talent, bijvoorbeeld op sport- of muzikaal gebied. Wij kunnen zeker met je meedenken. Maar het atheneum is op zich al een pittige en uitdagende opleiding!

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle