Landstede Groep
Meander College Zwolle 05 10 2023 095

Havo

De havo van het Meander College leidt op voor een hbo-opleiding. Met een havodiploma kun je als vervolgstudie ook kiezen voor een mbo-opleiding, die je dan vaak in drie jaar kunt doen, in plaats van vier. Ook kun je doorstromen naar klas 5 van het atheneum.

Dakpanklassen in de brugklas
In onze brugklas kun je rustig wennen aan het voortgezet onderwijs. Dat doen we onder andere met dakpanklassen (combinatieklassen van twee verschillende niveaus). In de mentorlessen is aandacht voor het maken en leren van huiswerk en groepsvorming. Meer over het eerste jaar lees je hier.

Les op niveau vanaf klas 2
Vanaf klas 2 zit je in een klas met alleen havoleerlingen. In klas 1 tot en met 3 volgt iedereen dezelfde vakken.

Laat je creativiteit de vrije loop!
Naast het volgen van een podiumvak in klas 1, 2 en 3 kun je ook meedoen aan verschillende activiteiten. Bovendien kun je tekenen of muziek als eindexamenvak kiezen.

De bovenbouw  
Op de havo word je in vijf jaar voorbereid op een vervolgstudie. De eerste drie jaren zit je in de onderbouw, daarna begin je aan de bovenbouw. Voor de bovenbouw kies je aan het eind van klas 3 een van deze profielen:

  • Cultuur & Maatschappij         
  • Economie & Maatschappij     
  • Natuur & Gezondheid            
  • Natuur & Techniek                 

Wil je weten welke vakken je precies kunt kiezen (dit verschilt per school)? Bekijk dan eens ons pakketkeuzeformulier.

In havo 4 start je met het profiel dat je hebt gekozen. Naast de verplichte algemene vakken, volg je vakken die jij gekozen hebt. Op het Meander kun je bijvoorbeeld examen doen in filosofie, tekenen en muziek. Dat betekent dat je vakken kiest die samen een profiel vormen ter voorbereiding op je vervolgopleiding.

Meer weten? 
Wil je meer informatie over de havo, neem dan contact op met de teamleider dhr. Kuper via 088-8507776 of info@meandercollege.nl

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle