Landstede Groep
Ipad

Aankoop & gebruik device

Device het onderwijs
De inzet van ICT past bij onze visie op onderwijs. Het helpt de docent om de lesstof beter uit te leggen, het leren actueel te maken en om maatwerk te leveren. Onze maatschappij kan niet meer zonder nieuwe technologieën en moderne media. Onze leerlingen gebruiken een device ter ondersteuning van het leren; om actief met de leerstof om te gaan, zodat kennis beter beklijft.

Op het Meander College en thuis
Op onze school is een draadloos wifi-netwerk zodat leerlingen tijdens lessen informatie kunnen opzoeken. In tussenuren en thuis kunnen leerlingen verder werken waar ze tijdens de les zijn gebleven. Veel docenten maken gebruik van het internet voor extra informatie, filmpjes, animaties, werkbladen en extra oefeningen. Niet in alle lessen wordt het device gebruikt. We zetten het device verstandig in als instrument wanneer het behulpzaam is bij het leren. Hiernaast is het device een handig instrument om te communiceren, tussen en met de leerlingen, de docenten en de ouders/verzorgers thuis. De voortgang van de leerlingen met betrekking tot aanwezigheid, cijfers en agenda zijn daarnaast eenvoudig te benaderen en bij te houden via Magister. Kortom: het device wordt niet in elke les gebruikt, alleen wanneer het het leren ondersteunt. Op het Meander werken we dus gewoon met tekst- en werkboeken!

Advies
De keuze voor een device is vrij. Wel adviseren we wat wij het beste bij ons onderwijs vinden passen. Met ingang van dit schooljaar is dit advies veranderd. Wij adviseren leerlingen niet langer om een iPad te kopen, maar een laptop. Een laptop biedt meer schoolgerelateerde mogelijkheden en minder mogelijkheden tot afleiding.

Het aanschaffen van een Chromebook raden wij actief af. Deze apparaten kennen vaker netwerkproblemen en bieden weinig schoolgerelateerde mogelijkheden. Ouders/leerlingen zijn vrij om dit apparaat aan te schaffen, maar vanuit school is geen ondersteuning of trouble-shoot mogelijk.

Het Meander biedt de mogelijkheid om een een laptop aan te schaffen via Signpost. Dit is een partij die hoogwaardige laptops levert inclusief garantie- en servicepakket. Door de grote hoeveelheid inkoop kunnen zij laptops tegen een relatief lage prijs leveren en binnen het servicepakket repareren zij vrijwel altijd binnen 1 werkdag. 

Klik hier voor de website van Signpost. Om toegang te krijgen dient u de volgende webshop ID in te voeren: 2346873000

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle