Landstede Groep
IMG 20240308 WA0019

In de spotlight

Op deze pagina zetten we regelmatig een kunstwerk of bijzondere prestatie in het zonnetje. Het kunstwerk wordt tevens geëxposeerd in de entreehal van de school. 

Feestelijke opening Studiekamer


Deze maand was de feestelijk opening van de Studiekamer. Een gezamenlijk initiatief van het Meander College en de Stadkamer. De in de Aa-landen gevestigde, middelbare school en wijkbibliotheek sloegen enthousiast de handen ineen ter realisatie van een openbare, rustige (werk)plek voor scholieren. Het betrof hier overigens geen gelegenheidsproject, maar een bestendiging van bijna vijftig jaar samenwerking. In de jaren 70 dusdanig uniek dat destijds het landelijke nieuws gehaald werd: bibliotheek, school én wijkcentrum gesitueerd in één gebouw.

Leerlingen die zich aanmelden voor het Meander College krijgen bij aanvang schooljaar een rondleiding in de bieb. En de gehele populatie (ook medewerkers) heeft een bibliotheekpas met als voornaamste doel: bevordering van het lezen. Zoals bekend daalt de leesvaardigheid onder jongeren, des te meer reden om hier extra op in te zetten.

De Studiekamer biedt een rustige plek waar jongeren kunnen lezen, studeren, overleggen en samenwerken. Ook reguliere bezoekers van de Stadkamer en leerlingen van andere scholen kunnen er terecht, bijvoorbeeld om een boek te lezen uit de young adult collectie, die in overleg met het Meander College wordt samengesteld. De Studiekamer is op vaste momenten gereserveerd voor leerlingen van het Meander.

In aanloop naar de feestelijke opening konden Meander leerlingen deelnemen aan een ontwerpwedstrijd met als thema ‘Verbinding’. Hier was grote animo voor en de inzendingen waren van hoge kwaliteit. Al het werk is nog tot het einde van de maand te bewonderen in de bieb en bezoekers kunnen stemmen op hun favoriete kunstwerk. Het werk van de winnaar krijgt een prominente plaats in de Studiekamer en wordt beloond met een prijs.

Een greep uit de inzendingen: 


Na de opening van de expositie konden alle aanwezigen genieten van het optreden van pianist Kasper Wezeman uit havo 3 en zijn virtuose spel. Hij bracht onder andere een eigen compositie met de titel "Frits", ten gehore. Genoemd naar zijn grootvader die februari jongstleden overleed.

De rest van de middag was gevuld met twee workshops: collage gedichten maken met Jehudi van Dijk en de Verhalenwerkplaats door Anita Middel. Er werd enthousiast gebruik gemaakt van de gratis deelname door jong en oud(er) en beide partijen kijken terug op een geslaagde middag.

Klik hier voor een online nieuwsartikel.

Voorgaande 'In de spotlights'

Engels en Frans
De Stad verbeeldt

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle