Landstede Groep

Account (inloginstructie)

Inloginstructies
Als leerling van het Meander College heb je twee accounts tot je beschikking: een Meander College-account en een account voor Magister. Het is belangrijk dat je altijd de inloggegevens van deze twee accounts bij de hand hebt. Je hebt ze vaak nodig, zowel in als buiten de les. 

Meander College-account
Elke leerling heeft een persoonlijke Meander College-account. Hiermee kun je onder andere:

 • Inloggen op het draadloze WiFi-netwerk (Eduroam) van school
 • Printen
 • Je rooster bekijken
 • Gebruik maken van een laptop in het faciliteitenlokaal (Oost 25).
 • E-mail ontvangen en versturen via je persoonlijke e-mailadres dat eindigt op ...@leerling.meandercollege.nl.
 • Inloggen bij groeps.info 
  Gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365-pakket.

Om in te loggen heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Gebruikersnaam
De gebruikersnaam van je Meander College-account is het eerste deel van je e-mailadres, bijvoorbeeld: jdeboer1234 (zonder @leerling.meandercollege.nl). Je e-mailadres kun je vinden bij "Mijn gegevens" in de Magister-app op je telefoon of tablet of door rechtsboven te klikken op je foto in de webversie van Magister.

Wachtwoord
Je wachtwoord is standaard de combinatie van je geboortedatum in cijfers en het woord Email met een hoofdletter E, bijvoorbeeld: 03072004Email. Wachtwoord vergeten? Ga dan even langs bij dhr. Hovestad (Oost 2) om het wachtwoord van je account te resetten.

Magister
Naast het Meander College-account heeft iedere leerling (en ouder/verzorger) ook een account voor Magister. In Magister kun je onder andere:

 • Je agenda, huiswerk, rooster (inclusief roosterwijzigingen) en cijfers raadplegen.
 • Berichten ontvangen en verzenden (alleen voor leerlingen).
 • Digitale boeken van vakken gebruiken op je tablet of laptop.

Je kunt Magister gebruiken via een browser op je tablet of laptop. Daarnaast is er een app beschikbaar voor de iPad, iPhone en Android-toestellen. Om in te loggen heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Gebruikersnaam
Je ontvangt je Magister gebruikersnaam van de mentor. De gebruikersnaam van leerlingen is altijd een zes-cijferige code, die begint met een 4. Bijvoorbeeld '412345'. Gebruikersnaam vergeten? Meld je dan bij je mentor, meneer Hovestad (Oost 2) of meneer Sandee (West 38). Ouders/verzorgers ontvangen de gebruikersnaam per brief. Deze wordt bij aanvang van de brugklas verzonden. Ouders/verzorgers die hun gebruikersnaam kwijt zijn, nemen telefonisch contact op met de administratie van de school.

Wachtwoord
Leerlingen ontvangen het wachtwoord voor Magister van de mentor. Als je het wachtwoord bent vergeten of als je Magister-account is geblokkeerd dan meld je je bij meneer Hovestad (Oost 2) of meneer Sandee (West 38) om het wachtwoord van je account te laten resetten. Ouders/verzorgers kunnen op de website van Magister een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit nieuwe wachtwoord wordt dan verzonden naar het e-mailadres dat bij de school bekend is.

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle