Landstede Groep

Sinds november 2014 biedt Lyceo huiswerkbegeleiding, bijles en examenbegeleiding aan op het Meander College. Niet alleen leerlingen van het Meander kunnen gebruik maken van diensten van Lyceo, ook leerlingen van andere scholen zijn welkom. Lyceo begeleidt leerlingen van alle niveaus en jaarlagen. De ondersteuning is vakinhoudelijk, en/of gericht op het aanleren van studievaardigheden als plannen, structureren, herhalen en reflecteren.

Even voorstellen

 

Mijn naam is Arianne en ik ben vestigingsmanager op het Meander in Zwolle. Samen met mijn begeleiders sta ik voor alle leerlingen klaar. Ik heb de docentenopleiding Engels gedaan en daarbij veel ervaring voor de klas opgedaan. Leerlingen helpen in hun persoonlijke ontwikkeling, dat is waar ik blij van word. Ik vind het een uitdaging, om samen met mijn team, de leerlingen handvatten te geven die ze ook in hun latere leven nog toe kunnen passen. Benieuwd naar wat wij kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op.

Huiswerkbegeleiding
Tijdens de huiswerkbegeleiding bij Lyceo maakt de leerling onder begeleiding huiswerk. De nadruk ligt op het aanleren van de studievaardigheden plannen, herhalen, structureren en reflecteren, zodat de leerling steeds zelfstandiger huiswerk kan maken en leren. Er zijn begeleiders aanwezig om het huiswerk te controleren en leerwerk te overhoren. De huiswerkbegeleiding vindt plaats The Kate 15 (gebouw op het schoolplein), en is elke werkdag geopend van 14:00 – 18:00 uur. Elke leerling start met 3, 4 of 5 dagen huiswerkbegeleiding per week. Het is mogelijk om af te bouwen naar 2 dagen per week.

Bijles
Het doel van bijles is om te groeien in zelfvertrouwen, de vakkennis te vergroten en resultaten te verbeteren. Tijdens de bijles krijgt de leerling individuele begeleiding (uitleg en oefeningen) voor een vak naar keuze. In overleg wordt de frequentie bepaalt en de dagen waarop de bijlessen plaatsvinden. Er wordt gewerkt met strippenkaarten voor 5, 10 of 20 uur bijles.

Examentraining
Groeien in zelfvertrouwen en goed voorbereid starten met de schoolexamens en/of het centraal examen. Dit is het doel van de examentrainingen van Lyceo. Tijdens de trainingen is er klassikale uitleg, individuele uitleg en zijn er oefenmomenten. Elke leerling krijgt een eigen examenbundel van Lyceo om uit te werken. Afhankelijk van het gekozen vak en niveau duurt een training 2 of 3 dagen. Vanaf de kerstvakantie zijn er in elke vakantie examentrainingen.

Examentraining op school
Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij vanuit Lyceo de mogelijkheid om een examentraining te volgen. Inschrijven voor één of meerdere examentrainingen kan via www.lyceo.nl/meandercollege

Het Lyceo Examenjaar
Het doel van het Lyceo Examenjaar is om te groeien in zelfvertrouwen, resultaten te verbeteren en goed voorbereid te starten met de schoolexamens en/of het centraal examen. Dit is een intensieve en persoonlijke vorm van begeleiding volgens een op maat gemaakt programma. In overleg bepalen we het programma, dat bestaat uit een combinatie van bijles, huiswerkbegeleiding, examentraining en coaching.

Praktische informatie
Openingstijden
Elke werkdag van 14:00 tot 18:00 uur

Locatie
The Kate 15

Contactgegevens
Arianne Veninga
06-30589961
arianne.veninga@lyceo.nl

Website Lyceo

Stel je vraag

Contact

Bezoekadres

Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres

Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle