Landstede Groep

Podium voor jouw talent!

Je merkt het direct wanneer je het Meander College binnenkomt: de school bruist! Onze aula is de centrale plek binnen school. Hier zijn regelmatig voorstellingen, presentaties en workshops.

Het woord podium staat voor het ontdekken, ontwikkelen en durven laten zien van jouw talent. De nadruk ligt hierbij op creativiteit in de breedste zin van het woord. Want:

  • als je je creativiteit kwijt kunt, presteer je beter bij de gewone schoolvakken.
  • je leert samenwerken met anderen aan een concreet eindproduct (bijvoorbeeld een werkstuk, expositie, voorstelling of presentatie).
  • je ontdekt waar je goed in bent en dat kan je helpen bij het kiezen van de juiste vervolgopleiding.

Zelf geen "podiumbeest"?
Maar wat als je zelf niet zo graag op de voorgrond staat? Of jezelf helemaal niet creatief vindt? Ook dan biedt de school een Podium voor jouw talent! Er zijn namelijk nog veel meer manieren waarop je je talent kunt laten zien en ontplooien. Ben je bijvoorbeeld liever praktisch of technisch bezig? Dan is er een licht- en geluidploeg, schoolteam voor de Lego league, sportinstuif en elektronicaclub.

Keus genoeg dus!   

De podiumvakken in het kort

- je kunt kiezen uit vijf Podiumvakken
- je krijgt het Podiumvak twee uur per week
- je hebt twee keer per schooljaar een project, voorstelling of presentatie
- je volgt het Podiumvak het hele schooljaar
  (het jaar erop kunt je dus een ander Podiumvak kiezen)
- je betaalt een eigen bijdrage van 50,= euro per jaar

Uit welke podiumvakken kun je kiezen?

Podium Beeldend
Podium Sport
Podium Muziek
Podium Theater
Podium Techniek

Podium Beeldend
Gek op tekenen of handvaardigheid? Bij dit podium ga je op zoek naar de kracht van beelden en vormgeving van films, animaties, foto's, tijdschriften, kunst en kleding. Je leert hoe je met een plaatje of ontwerp meer vertelt dan met woorden. Je werkt aan bijvoorbeeld je eigen schilderij, foto of beeldhouwwerk. Tijdens een Podiumdag exposeer je je werk.

Podium Sport
Voor dit podium hoef je geen topatleet te zijn, maar je moet wel van sport houden. Je maakt onder andere kennis met beachvolleybal, squash, (wand)klimmen en mountainbiken. Daarnaast krijg je een stukje theorie over het lichaam, hygiëne, voeding, trainingsmethoden en toernooiorganisatie. Je gaat veel naar buiten en krijgt clinics van coaches, spelers of trainers.

Podium Muziek
Loop je de hele dag te zingen, kun je geen muziekinstrument voorbij lopen zonder het even aan te raken of blink je uit op een instrument? Doe dan auditie voor Podium Muziek! Je gaat veel musiceren tijdens dit podium en daarnaast krijg je een paar theorielessen over muziek. Tijdens een speciale avond presenteer je dat wat je hebt geleerd. Ook werk je samen met de bigband, het koor of het strijkensemble. Voor dit podiumvak moet je auditie doen.

Podium Theater
Speel jij graag toneel en ben je gek op uitbeelden en improviseren? Vind je het leuk om je te verplaatsen in een ander? Wil je meer zelfvertrouwen krijgen? Droom je ervan om in een toneelstuk te spelen en op te treden in het theater voor een volle zaal? Dan is Podium Theater iets voor jou! Tijdens Podium Theater maak je kennis met het musicalrepertoire. Je krijgt les van professionals in spel, zangen en dans en je sluit het jaar natuurlijk af met een spetterend optreden. Ervaring is niet vereist! Wat je wel moet hebben, is doorzettingsvermogen en het lef om jezelf te laten zien. Licht uit, spot aan, geniet!


Podium Techniek
Bij dit podium maak je de mooiste en slimste, technische oplossingen. Ook doe je mee aan de LEGO League. Een landelijke wedstrijd waarbij je een robot maakt en programmeert. Je bouwt een muizenval-auto en leert de licht- en geluidsinstallatie in onze aula bedienen.

Meer informatie over de Podiumvakken is te vinden in onze podiumbrochure.
Alvast een indruk krijgen? Klik hier voor een filmpje!


Een gedrukt exemplaar van de brochure kan aangevraagd worden via onze administratie: 088-8507770.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle