Landstede Groep

mavo

De mavo duurt vier jaar en bereidt je voor op een mbo-opleiding. Ook kun je doorleren voor een havo-diploma (mits je cijfers en inzet voldoende zijn). De mavo wordt sinds 2013 weer vanaf de brugklas tot het eindexamen aangeboden op het Meander College.

(Dakpan)klassen
In onze brugklas kun je rustig wennen aan het voortgezet onderwijs. Dat doen we onder andere met dakpanklassen (combinatieklassen van twee verschillende niveaus). Ook krijg je extra begeleiding in het maken van het huiswerk. Meer over het eerste jaar lees je op de pagina over de brugklas. We hebben voor de mavo de volgende klassen:

  • Een mavoklas als je mavo aankunt.
  • Een mavo-/havoklas als je mavo of havo aankunt.
    Onze brugklas laat je rustig wennen aan het voortgezet onderwijs, met onder andere extra begeleiding in het maken van het huiswerk.

Les op niveau
Vanaf klas 2 zit je in een klas met alleen mavoleerlingen en volgt iedereen dezelfde vakken.
In klas 2 kies je een sector (Techniek – Landbouw – Economie – Zorg & welzijn) en maak je een keuze voor een vakkenpakket voor mavo 3. In klas 3 kies je een vakkenpakket waarmee je examen doet in mavo 4.

Laat je creativiteit de vrije loop!
Naast het podiumvak in klas 1 en 2 kun je ook meedoen aan de vele activiteiten.

Maatschappelijke stage
In klas 2 en 3 loop je twee maatschappelijke stages van elk minimaal 15 uur. Je regelt de stages zelf, waardoor je iets kunt kiezen dat je aanspreekt.

Sectoren
Leerlingen in de bovenbouw van de mavo (klas 3 en 4 mavo) kunnen kiezen uit vier richtingen (sectoren). Naast de verplichte gemeenschappelijke vakken kan de leerling sectorvakken kiezen die zijn of haar interesse hebben.

De vier sectoren
TC – Techniek
LB – Landbouw
EC – Economie
ZW – Zorg & welzijn

 

 

 

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle