Landstede Groep

Nobelprijswinnaar bezoekt Meander College!

07-11-2018

Dinsdag 13 november is een bijzondere dag op het Meander College. Op deze dag verzorgt Nobelprijswinnaar professor dr. Feringa een hoorcollege in de aula van de school. Op eenvoudige wijze zal hij de leerlingen meenemen in de wereld van de natuur- en scheikunde.  

Sinds 1988 is prof. Feringa hoogleraar organische chemie. Zowel in Nederland als mondiaal gezien, is hij één van de beste wetenschappers van dit moment. Zijn onderzoeksprestaties zijn zo uitzonderlijk dat hij wordt beschouwd als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. Op verschillende terreinen van de chemie heeft hij doorbraken bewerkstelligd, waaronder op het gebied van organische synthese, de katalyse, de supramoleculaire chemie en de nanotechnologie. In 2016 ontving prof. Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde.

De wetenschapper bezoekt het Meander op uitnodiging van ‘Goochem’. Goochem is een initiatief van bovenbouwleerlingen die onder deze noemer allerlei sprekers uitnodigen. De leerlingen bepalen zelf wie ze benaderen en ook de praktische organisatie ligt bij hen. Het bezoek aan een spreker is facultatief. Wie geïnteresseerd is, schuift aan en krijgt hiervoor vrij van een andere les.

Onze school biedt graag ruimte aan dergelijke, aansprekende vormen van onderwijs. Met ons motto ‘Podium voor jouw talent!’ willen wij een plek zijn waar leerlingen de ruimte krijgen om hun eigen interesses en talenten te ontwikkelen. 

Goochem heeft inmiddels geresulteerd in een aantal bijzondere, prikkelende bezoeken van onder andere burgemeester Henk Jan Meijer, volksfilosoof Bas Haring, jazztrompettist Erik Vloeimans en Volkskrant misdaadjournaliste Wil Thijssen.

Tijdens het hoorcollege van aanstaande dinsdag zal prof. Feringa de leerlingen vooral willen enthousiasmeren voor de wetenschap. Daarnaast vertelt hij over zijn achtergrond én over hoe hij de nobelprijs gewonnen heeft.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle