Landstede Groep

Inloginstructies

We helpen je met deze informatie graag bij het inloggen in één van de digitale systemen waar we op het Meander College gebruik van maken. Als leerling van het Meander College heb je twee accounts tot je beschikking: een Meander College-account en een account voor Magister. Het is belangrijk dat je altijd de inloggegevens van deze twee accounts bij de hand hebt. Je hebt ze vaak nodig, zowel in de les als buiten de les. Tot slot krijg je een account voor DeDecaan.net die je moet gebruiken voor je loopbaan oriëntatie en begeleiding (LOB). Alle accounts gaan we hieronder uitleggen.

Meander College-account

Elke leerling heeft een persoonlijke Meander College-account. Met de Meander College-account kun je onder andere:

 • Inloggen op het draadloze WiFi-netwerk (eduroam) van school.
 • Printen op één van de printers op school.
 • Het online rooster op de website raadplegen.
 • Gebruik maken van de vaste computers op school (lokaal Oost 25).
 • E-mail ontvangen en versturen via je persoonlijke e-mailadres van het Meander College dat eindigt op ...@leerling.meandercollege.nl.
 • Inloggen bij groeps.info, een systeem dat we gebruiken voor het mentoraat, voor digitale inschrijvingen in de bovenbouw (herkansingen, oefenexamens en keuzementoraat) en voor de uitslag van JIJ! Toetsen (voorheen TOA Toetsen) en Cito Toetsen.
 • Gratis gebruik maken van het Microsoft Office 365-pakket.

Om in te loggen in dit account, heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Gebruikersnaam

De gebruikersnaam van je Meander College-account is het eerste deel van je e-mailadres, bijvoorbeeld: jdeboer1234 (zonder @leerling.meandercollege.nl). Je e-mailadres kun je vinden bij "Mijn gegevens" in de Magister-app op je telefoon of tablet of door rechtsboven te klikken op je foto in de webversie van Magister.

Wachtwoord

Je wachtwoord is standaard de combinatie van je geboortedatum in cijfers en het woord Email met een hoofdletter E, bijvoorbeeld: 03072004Email. Wachtwoord vergeten? Meld je dan bij dhr. Hovestad (Oost 2) om het wachtwoord van je account te resetten.

Magister

Naast het Meander College-account heeft iedere leerling ook een account voor Magister gekregen, zowel leerlingen als ouders. In Magister kun je onder andere:

 • Je agenda, huiswerk, rooster (inclusief roosterwijzigingen) en cijfers raadplegen.
 • Berichten ontvangen en verzenden (alleen voor leerlingen, niet beschikbaar voor ouders).
 • Digitale boeken van je vakken gebruiken op je tablet of laptop.

Je kunt Magister gebruiken via een browser op je tablet of laptop. Daarnaast is er een app beschikbaar voor de iPad, iPhone en Android-toestellen. Om in te loggen in dit account, heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Gebruikersnaam

Leerlingen ontvangen de gebruikersnaam voor Magister van de mentor. De gebruikersnaam van leerlingen is altijd een zes-cijferige code, die begint met een 4. Bijvoorbeeld '412345'. Gebruikersnaam vergeten? Meld je dan bij je mentor, dhr. Hovestad (Oost 2) of dhr. Sandee (West 38). Ouders/verzorgers ontvangen de gebruikersnaam in een brief, die bij aanvang van de brugklas zal worden verzonden. Ouders die hun gebruikersnaam kwijt zijn nemen telefonisch contact op met de administratie van de school.

Wachtwoord

Leerlingen ontvangen het wachtwoord voor Magister van de mentor. Als je het wachtwoord bent vergeten of als je Magister-account is geblokkeerd dan meld je je  bij dhr. Hovestad (Oost 2) of dhr. Sandee (West 38) om het wachtwoord van je account te laten resetten. Ouders/verzorgers kunnen op de website van Magister een nieuw wachtwoord aanvragen. Dit nieuwe wachtwoord wordt dan verzonden naar het e-mailadres dat bij de school bekend is.

DeDecaan

In Mavo 2, Mavo-Havo 2, Havo 3 en Atheneum 3 ga je tijdens één van de mentorlessen een account aanmaken voor DeDecaan.net. DeDecaan.net is een digitale leeromgeving voor middelbare scholieren die hen helpt bij de keuze van hun profiel of sector. Met DeDecaan.net krijg je onder andere:

 • Hulp bij je profiel- of sectorkeuze.
 • Informatie over je studiekeuze en opleidingen.

Je mentor helpt je bij het aanmaken van je account. Voor inhoudelijke vragen over DeDecaan.net kun je terecht bij je decaan in Noord 36. Om in te loggen in dit account heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig.

Gebruikersnaam

Je gebruikersnaam voor DeDecaan.net is gelijk aan je gebruikersnaam (zes-cijferige code) van Magister, die begint met een 4. Bijvoorbeeld '412345'. Als je je gebruikersnaam bent vergeten dan meld je je bij je mentor of je decaan in Noord 36.

Wachtwoord

Je hebt zelf een wachtwoord gekozen voor het gebruik van DeDecaan.net. Als je je wachtwoord bent vergeten dan meld je je  bij je decaan in Noord 36 om het wachtwoord van je account te laten resetten.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle