Landstede Groep

Keti Koti

Vandaag werden Kiki en Sam uit mavo 3 verrast met een wel heel bijzondere brief uit Den Haag. Minister-President Rutte complimenteerde hen met de wijze waarop zij het slavernijverleden d.m.v. een filmpje in beeld hadden gebracht. De brief was in antwoord op een schrijven van deze leerlingen, hun klasgenoten en docent levensbeschouwing Ida Verwoert, waarin ze aandacht vroegen voor dit onderwerp.

In de periode voor de kerstvakantie werd door de derde klassers van het Meander College tijdens het vak levensbeschouwing nagedacht over verschil en ongelijke behandeling. Om vervolgens, aan de hand van een praktische opdracht, verband te leggen tussen het Nederlandse slavernijverleden en het huidige maatschappelijke debat over onder andere excuses maken, white privilege en institutioneel racisme. Ook werd in de klas gesproken over het nieuws dat het kabinet op 19 december 2022 op meerdere plaatsen in de wereld slavernij-excuses zou maken, waarop het idee ontstond om het kundig gemaakte, informatieve filmpje te delen met de minister-president.

In reactie hierop schreef Rutte: “We kunnen het verleden niet veranderen, maar wel onder ogen zien. Jullie presentatie draagt hier aan bij en daar wil ik jullie hartelijk voor bedanken.”

Benieuwd naar het filmpje? Klik dan hier

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle