Landstede Groep

Engels

Het vak Engels draait niet alleen om het leren van een vreemde taal. Bij een vreemde taal hoort ook een vreemde cultuur. Kennis over het land en de cultuur ontbreken dan ook niet bij het aanleren van Engels. In de Stepping Stones lesmethode wordt hier in elk hoofdstuk aandacht aan besteed (paragraaf 'Countries & Cultures').

Er zijn talloze werken van Engelstalige artiesten, kunstenaars en schrijvers die kunnen dienen als middel om de Engelstalige culturen beter te leren kennen en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan Shakespeare, Chaucer, The Beatles en Michael Jackson. Ook de Brexit, Black Lives Matter, Thanksgiving en 'The American Dream' zijn onderwerpen die de (culturele) veelzijdigheid van het vak Engels benadrukken.

Inspirerende voorbeelden

William Shakespeare (1564-1616) staat bekend als één van de grootste schrijvers uit de Engelse geschiedenis. Komen de namen “Romeo en Julia” of “Hamlet” je misschien bekend voor?

The Beatles waren actief in de jaren ’60. Het is één van de meest invloedrijkste bands ooit gekend – en van Engelse bodem!

American Gothic (1930) – een iconisch schilderij van Grant Wood. Er zijn talloze persiflages op dit schilderij waarmee de Amerikaanse cultuur (al spottend) wordt weergegeven.

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle