Landstede Groep

Dit zijn wij!

Verspreid over verschillende pagina's van onze website vind je allerlei weetjes over het Meander College. Heb je geen zin en/of tijd om hier doorheen te gaan? Kijk dan hieronder voor een beknopte versie.

VR-Tour
Het is een spannende tijd voor je. nog even en je gaat naar de middelbare school! Op zo’n nieuw avontuur wil je je goed voorbereiden. We hadden je heel graag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op onze school, maar helaas kan dit (nog) niet. Daarom nodigen we je als VIP uit voor een digitale rondleiding.

Misschien heb je van je meester of juf al iets gehoord over een VR-tour. En misschien heb je zelfs al een toffe VR-bril gekregen om de digitale rondleiding te bekijken. Heb je die VR-bril niet gehad? Maakt niet uit! Klik hier en neus (ook zonder bril) lekker rond!

Heel veel kijkplezier en succes bij het maken van je keuze!

(Het kan voorkomen dat de VIP-tour niet scherp is. Dit ligt aan de instellingen van YouTube: klik bovenaan de video op de drie puntjes en vervolgens op kwaliteit. Voor Android telefoons moet dit minimaal 1080 zijn en voor iPhones 1440)


 

Algemene presentatie

Extra scène Podium Theater Bovenbouw

Uit De Stentor 27-01-2021

 

Meander College Zwolle: keuze voor cultuur

Maxime Wortman (13) uit Wijhe en Wietse Suiker (13) uit Vollenhove

Maxime: ,,We zijn net verhuisd van Hollandscheveld bij Hoogeveen naar Wijhe. Maar tot half december moest ik per dag vier uur reizen naar school. Met de fiets en trein. Zes uur ’s ochtends stond ik op. Dat had ik er voor over om naar het Meander College in Zwolle te gaan. Ik wilde bij de bigband van de school spelen en heb hiervoor auditie moeten doen. Gitaar speel ik al vanaf mijn vijfde. En sinds enige tijd doe ik ook percussie, ik heb een drumstel thuis. Het Meander is een culturele school met veel muziek, naast de gewone vakken. Nu met de online lessen ligt de bigband helaas stil en muziekles staat op een laag pitje. We communiceren via Teams en dan is het geluid te slecht, samenspelen lukt echt niet. Ik improviseer graag op gitaar, en ik drum met bestaande nummers mee. Ook maak ik mijn eigen composities. Straks als de lockdown voorbij is, kan ik vanuit Wijhe met de trein en fiets naar Zwolle, dat is slechts drie kwartier.”

Wietse: ,,Ik wilde heel graag naar het Meander College omdat ik van tekenen houd. Het is anderhalf uur met de bus vanaf mijn huis in Vollenhove. Naast muziek is daar extra aandacht voor beeldende vakken. Ik maak realistische tekeningen, portretten en dieren. Architect zou ik willen worden, of kunstenaar. Door corona hebben we nauwelijks tekenlessen. Want niet iedereen heeft thuis de geschikte materialen. Ik teken voor mezelf, gisteren heb ik een hond gemaakt. Ik mis de school, er hangt een goeie sfeer. Overal zie je tekeningen en schilderijen aan de wand en er klinkt muziek.”

Podiumbrochure
Schoolgids
De zorg

Lestijden

Filmpje algemeen / eerste indruk
Filmpje Podiumvakken

Studiecoach
Extra hulp voor leerlingen bij het plannen van huis-/schoolwerk.

De expeditiereis
Onze atheneumleerlingen krijgen de kans om zelf hun eigen eindexamenreis te organiseren.

Onze school grenst aan bibliotheek de Stadkamer. We hebben een eigen ingang, extra openingstijden en elke leerling krijgt een biebpasje.

Er zijn een aantal onafhankelijke sites waarop je achtergrondinformatie over het Meander kunt vinden:

Alle cijfers (hier vind je info uit officiële onderwijsbronnen over de leerlingen, medewerkers en resultaten).

Facebook
Instagram

Stel je vraag

Contact

Telefoonnummer:  (088) 850 77 70
E-mailadres: administratie@meandercollege.nl

Bezoekadres:
Meander College
Dobbe 37
8032 JW Zwolle

Postadres:
Meander College
Postbus 557
8000 AN Zwolle